Kalp Atışı'ndan Altı Çizili Cümleler


Kalbinle karar ver, aklın bir yolunu bulacaktır.
Dil Dhadakne Do mutlaka izlenmesi gereken Aamir Khan filmleriden bir tanesi. Konu klasik olsa da senaryonun günümüze uyarlanması, birbirine bağlı iki üç konunun birleştirilmesi ustaca olmuş. Bir yanda aldatılsa da gidecek yeri olmadığı için boşanamayan bir anne, bir yanda sevdiği çocuk babası tarafından uzaklaştırılınca sevmediği biriyle evlilik yapan ve boşanmak isteyen mutsuz bir kız çocuğu, bir yanda babası tarafından CEO olması beklenen ama pilot olmak isteyen bir oğlan,  sevdikleri kız/erkekleri ailelerine söyleyemeyen gençler vs. Asıl mesajlar köpeğin konuşmalarında.
Farklı ülkelerde çekim yapılması da filme güzellik katmış: Fransa, İtalya, İspanya, Tunus ve Türkiye.

Filmin Konusu: Kamal Mehra, iflasın eşiğindeki bir şirketin sahibi olan iş adamıdır. Eşi Neelam ve iki çocuğuyla problemleri vardır. Çocuklardan Ayesha, başarılı bir iş kadınıdır ama mutsuz bir evliliği sürdürmektedir. Mehra ailesi, anne ve babanın 30. evlilik yıldönümlerini kutladıkları 10 günlük bir gemi yolculuğu tatilinde, Akdeniz sularında ilerlerken hayatlarının yönü ve birbirlerine olan sevgileri hakkında düşünüp taşınmak zorundadır.

Film Başlarken
Dünyada çeşit çeşit hayvan vardır. Ama en acayip hayvan insandır. Zaman canlıların geri kalanı
için sadece akar. Ama insanlar zamanı yıllara, aylara, günlere böler.....ve takvim oluşturur. Geçmişe geri dönülemeyeceğini iddia ederler. Ama buna rağmen "Doğum günüm geldi" derler. Geçmişe dönüş olsa da olmasa da insanların tüm özel günleri U dönüşü yapıp her yıl geri gelir. Bu güzel kutular, paketler ve bunların yanısıra davetiyeler.

Dünya Barışına Farklı Bir Bakış - Aile Arasındaki Anlaşmazlıklar
İnsanların konuşabilmek gibi harika bir yeteneği var. Kendilerini açıkça ifade etmelerini sağlayan bir hediye.Düşüncelerini, fikirlerini ve duygularını açığa vurabiliyorlar.Ama buradaki ironi; bu güçlerine rağmen aralarındaki şiddetli anlayış eksikliği. Bu dilsiz hayvanlarda görülmez. Tek bir çekirdek ailede bu kadar çok yanlış anlaşılma olabiliyorsa nasıl dünya barışı için umudumuz olabilir ki?

Alışveriş Merkezi ile Evlenmek :D
- Manav, iyi bir adam. Kendini gayet güzel ifade ediyor. Her zaman istediğin şeyi alabiliyorsun. 
- Her zaman istediğim şeyi alabiliyor muyum? Madem öyle niye bir alışveriş merkeziyle evlenmedim?
- Delirdin mi sen? Şirketin işleri iyi gidiyor diye kafanı eseni yapma. Kariyerini unut. Sadece evine odaklan.
Ve Köpeğin İtirazı
Biz hayvanlar yavruyken eğitiliriz. Bir dişi aslan yavrusuna avlanmayı öğretir. Bir güvercin yavrusuna uçmayı öğretir. Ama yavrular büyüdüklerinde onları kendi başlarına bırakırlar. Ama Hintli aileler evlatlarının hayatlarını istedikleri gibi yaşayabileceklerine asla inanmıyor.

Namus Anlayışı
Bazı kızların kaçması gerekirken bazılarının da saklanması gerekir. Hayatı kendi seçimleriyle
yapmak isteyen kızların genelde başka seçeneği olmaz.İlginç olansa eğer bir erkek bir kızla tanışırsa ailenin hiçbir sıkıntısı olmaz. Hatta mutlu olurlar ve çocuk erkekliğe adım atmış olur.Lakin eğer bir kız bir erkekle tanışırsa açık bir şekilde ailenin namusu lekelenir. Nasıl bir mantık bu? Bu benim anlama kapasitemin çok üstünde.

Garip
İnsanoğlu çok garip. Aslında birine bir şey söylerken başkalarını kast ediyorlar. Çoğunlukla utanıp söylemekten kaçındıkları şey aşk ve sevgi konusu. Ama önemli olan onlara nasıl açıklandığı . Eğer birini seviyorsanız bunu gösterin.

Aşıkların Şarkısı
Öyle dönemeci olmayan yollar yok. Kalbim her şeyi oluruna bırak diyor. Şişeleri kırmaya gerek yok.Yürüdüğün yollardan yüzlerce kez geçeceksin. Her adımda kabul edip her adımda inkar edeceksin Ama yine de hayat bu. Bir dakika bile olsa hiç durmuyor.Zamanın dalgaları bir dakika bile
olsa hiç durmuyor.Bu yalnızlık nefesimi dağılıyor. Bilmiyorum. Ne yapayım? Bu mesafede elim kolum bağlanıyor. Bu mesafede elimi kolumu bağlıyor. Çöz onları.Kalbinin sesini dinle.O şüphesiz doğruyu söylüyor. Ümitlerim yine yeşeriyor.Gözlerimle süslediğim hayaller. Uykuya dalmış o arzular kalbimde uyanmaya başladı. Hangi yoldan gideceğini sen de bilmiyorsun. Neden divane bu gönül?Ama yine de hayat bu. Bir dakika bile olsa hiç durmuyor. Zamanın dalgaları bir dakika bile olsa hiç durmuyor.Hiç durmuyor. Bu yalnızlık nefesimi dağlıyor. Bilmiyorum. Ne yapayım? Bu mesafede elimi kolumu bağlıyor. Bu mesafede elimi kolumu bağlıyor. Çöz onları. Kalbinin sesini dinle. O şüphesiz doğruyu söylüyor.

- Neden benden ayrılmadın?
- Kabir'i duydun. Gidecek hiçbir yerim yoktu.
- Beni affedebilecek misin?
- Beni unuttun, Kamal.
- Özür dilerim. Çok özür dilerim.
- Seni hiç unutmadım, Neelu. Hem de hiç.
İnsanlar birlikteyken bazı şeyleri birbirlerine söylemeyi neden unutuyorlar?

Mutlu Son
Onları daha önce hiç bu kadar mutlu ve .aynı yöne bakarken görmemiştim. Bir leoparın yerini değiştirmeyeceğini söylerler ama insanoğlu bu güce sahip. Şu aileme bir bakın. Bugün sadece sevmenin yeterli olmadığını öğrendiler. Birini seviyorsan onu özgür bırakmalısın. O kişiye farklı yaşama hakkı sunulmalı. Her kalbin bir ritmi vardır. Bırak atsın kalp. Mesafelerin, etrafımızdaki suyun ya da botumuzun küçüklüğünü ne önemi var ki? Biz birlikteyiz ya o yeter. Birbirimiz için varız. Daha ne istenir ki?

İyi seyirler.









YORUM BIRAK

Daha yeni Daha eski