Kavun Dolması Malzemeleri
1 adet kavun
250 gr koyun-dana karışık kıyma
1 fincan pirinç
1 kaşık tereyağı
2 kaşık zeytinyağı
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı badem
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı biberiye
1 çay kaşığı kişniş
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
1 kaşık zeytinyağı
Kavun Dolması Tarifi
Osmanlı Saray Mutfağından bir tarif, Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemeklerden birisidir.
Kavun sapının olduğu yerden kapak şeklinde kesilip çekirdekleri temizlenir sonra içi bir miktar oyulur.
Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur. Tavada zeytinyağında hafif kızdırılarak badem ve fıstıklar güzelce kavrulur.
Kuş üzümlerinin sapları da temizlenerek üzümler yıkanır.
Pirinç yıkanarak 5 dakika kadar haşlanır.
Soğan ince kıyılır ve tavada eritilen tereyağında kavrulur.
Soğanlar pembeleştikten sonra kıyma eklenir. Daha sonra pirinç, tuz ve karabiberi eklenir. Sırasıyla kuş üzümü, badem, fıstık eklenerek diğer baharatlarla birlikte 5 dakika daha kavrulur.
Bütün malzemeler kavrulduktan sonra kavunun içine doldurulur. Kavunun kapağı kapatılarak 200 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir.
Ellerinize sağlık. Afiyet olsun.
Yorum Gönder