Kilis Tava Nasıl Yapılır

Kilis Tava Tarifi


Kilis Tava Tarifi:


Malzemeler:

Bir soğan

4 Kırmızı biber

Kıyma

Tuz

Karabiber

Biber

Domates

Havuç

Patates (isteğe bağlı)

Patlıcan (isteğe bağlı)


Yapılışı:

Bir Soğan ve dört kırmızı biber yıkandıktan sonra robot veya zırh ile ince olarak kıyılır. Çekilmiş kıymanın içerisinde tuz, soğan, karabiber, biber konur. Elle özleşene kadar yoğrulur. Eller ıslatılarak orta büyüklükte bir tepsiye yarım santim kalınlığında yayılır.  Domatesler ve soğanlar 4 parçaya bölünür. Tepsinin kenarına domatesler ve soğan yerleştirilir. Sonra üzerine taze kırmızı veya yeşil biber eklenir. Daha sonra havuç dilimi olarak 8 parçaya bölünür. Pide fırınında 8-10 dakika veya evde 250 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. 


Dilerseniz etin altına 2 adet kışın patates, yazın patlıcan soyularak bıçak sırtı kalınlığında dilimlenerek dizebilirsiniz. Üzerine kıyma yayılır.

YORUM BIRAK

Daha yeni Daha eski