Kolay Aşure Tarifi

Kolay Aşure Tarifi



Malzemeler


1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1,5 su bardağı haşlanmış buğday

1 çay bardağı ceviz içi (iri parçalanmış)

1,5 çay bardağı soyulmuş çiğ badem

1,5 çay bardağı kavrulmuş fındık

4 yemek kaşığı kuru üzüm

1,5 çay bardağı kuru kayısı

6 adet kuru incir

1 adet çubuk tarçın

1 adet portakal kabuğu

2,5 ya da 3 su bardağı toz şeker

2,5 ya da 3 su bardağı su



Kolay Aşure Nasıl Yapılır?


Derin bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı kadar su koyun. İçerisine portakal kabuğu ve çubuk tarçını koyun. Kaynatmaya başlayın.

Kayısıları, incirleri suyun içerisinde beklettikten sonra minik küpler halinde doğrayın.

Kaynadıktan 5 dakika sonra çubuk tarçın ve portakal kabuğunu suyun içerisinden çıkarın.

Bir gece önceden suda bekletip kaynattığınız buğday, kuru fasulye ve nohutları kaynamakta olan suyun içerisine aktarın.

O malzemeler de kaynamaya başladıktan sonra içerisine toz şekeri ilave edin. Toz şekeri azar azar ilave edebilir, damak zevkinize göre dozunu ayarlayabilirsiniz.  Kısık ateşte güzelce karıştırarak kıvam almaya başlamasını sağlayın. Kıvam almaya başlayınca içerisine kayısı, incir, badem, fındık ve üzümü de koyun. Güzelce karıştırın.

Kıvamı eğer sulu geldiyse gözünüze bir yemek kaşığı kadar nişasta ilave edebilirsiniz. Katı geldiyse de mutlaka su ilave edin.

Birkaç dakika bu şekilde kaynadıktan sonra cevizini ilave edin ve kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın. Sonra kaselere dökün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini süsleyebilirsiniz.


Afiyet olsun.

YORUM BIRAK

Daha yeni Daha eski