Enginar Dolması Nasıl Yapılır?

Enginar Dolması Tarifi


Malzemeler

4 adet yapraklı taze enginar

1 çay bardağı zeytinyağı

2 su bardağı pirinç

2 adet domates

2 adet limon

3-4 dal taze yeşil soğan (kökleri hariç)

1 adet küçük kuru soğan

Birkaç dal maydanoz

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber


Tarifi


İlk olarak 1 limonu sıkın ve geniş bir kapta bol suyla karıştırın.

Enginarların sap kısımlarını tam dipten kesin ki enginarlar düz durabilsin.

Yaprakların düzgünlüğüne göre en dıştaki birkaç yaprağı atabilirsiniz.

Sonra enginarların dışını ve yapraklarını en orta kısma kadar aralayarak ılık suda yıkayın ve limonlu suya bırakın.

Harç için pirinci yıkayın, domatesi rendeleyin, kuru soğanı ve yeşil soğanı minik minik doğrayın, maydanozu kıyın.

Hepsini bir kapta karıştırın, baharatları ekleyin ve tekrar karıştırın. Harç hazır.

Enginarları kesme tahtasının üstünde doldurun çünkü pirinçler dökülebiliyor rahat toplayabilesiniz :)

Önce en dış yapraklardan başlayarak en ortadaki yapraklar hariç hepsini doldurun. Aşırı pirinç koymayın çünkü pişerken şişecekler.

Doldurduğunuz enginarları geniş ve derin bir tencereye alın. Enginarların yarısına kadar su ekleyin. (tencereye)

Kalan 1 limonu da sıkıp enginarların üzerinden gezdirerek suya ekleyin. Zeytinyağını da aynı şekilde gezdirin.

Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 45 dk kadar pişirin. Eğer kabuklar yumuşamış, pirinçler şişmişse yemek pişmiş demektir.


Afiyet olsun.

1 Yorumlar

  1. The Casino - Dr. Maryland
    The Casino 문경 출장샵 The largest single slot game 광주 출장안마 collection in the 안산 출장안마 world, The Casino 속초 출장샵 is 충청남도 출장샵 a destination destination in the industry with a unique casino ‎Special Games · ‎Game Selection

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski