Malzemeler
600 g köftelik kıyma(az yağlı)
1 adet iri kuru soğan
1 yumurta
1 kahve fincanı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
Hazırlarken:
1/2 (yarım) çay bardağı galeta unu
1/2 (yarım) çay bardağı buğday unu
1 yumurta
Kızartırken;
2-3 su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
Tarifi
Kıymanızı ikiye bölün.Yanmaz tavanıza 2-3 kaşık su ve kıymayı alın, kavurun.
Kıymanızı ateşten almaya yakın rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanlarınızı ekleyin.
1 dk kadar kavurup kıymanızı soğumaya bırakın.
Diğer yandan pirincinizi haşlayın(çok haşlamayın zira yoğurma esnasında parçalanmasın).
Yoğurma kabına soğumuş kıyma, çiğ kıyma, haşlanıp süzülmüş pirinci alın.
Yumurtayı ve baharatları ekleyin.
Köfte harcınızı yoğurun.
En az 2 saat kendini çekmesi ve dinlenmesi için buzdolabında bekletin.
Kızartma aşamasında, yağınız derin kızartma tencerenize alın.
Köftelerinize iri oval şeklini verin.
Köftelerinizi, önce un ve galeta unu ile harmanlanmış derin kasede karışıma bulayın, ardından çırpılmış yumurtaya…
Kızgın yağda kızartın.
Yorum Gönder