PEYGAMBER'İN (A.S.M.) hizmetçisi olan Rebia geceleri Peygamberimizle (a.s.m.) birlikte kalır, onun abdest suyunu hazırlar ve diğer isteklerini karşılardı. Bir gün Efendimiz O'na:
- Benden bir şey işte, buyurdu. O da bir isteğini dile getirdi:
- O da bütün Müslümanların en büyük arzulanndan biri
- Cennette seninle beraber olmak istiyorum. Peygamber Efendimiz de ona:
- Başka bir isteğin yok mu, diye sordu.
- Hayır, yok. Sadece bunu istiyorum, dedi. Bunun üzerine ona şöyle buyurdu: -
- Öyleyse sık sık secde ederek, kendi hesabına, bana yardımcı ol.
***
Peygamber Efendimiz (asm)'ın Bedduası Kime?
Kendisini çocuklara taşlatanlara ve çok kereler, eziyet edenlere bile beddua etmeyen Kainatın Efendisi namazını engelleyenlere karşı beddua etmekten .ekinmedi:
- Onlar nasıl, güneş batıncaya kadar uğraştırıp, bizi namazımızdan alıkoydularsa Allah da onların evlerine, karınlarına ve kabirlerine ateş doldursun, dedi. Daha sonra o günün öğle, ikindi ve akşam namazlarnı ashabıyla birlikte kaza etti.
***
Hz. Ali'nin Cevabı:
- Allah beni yaratırken babam Ebu Talib'e sormadı. Ben neden Allah'a iman edip ibadet etmek için O'na danışıp iznini alayım.
***
Mü'minin ruhu ter ile, kafirin ruhu ise merkebin canı gibi ağız ve burun deliklerinden çıkar, buyurdu.
***
Peygamber Efendimiz (asm): "Namaz, namaz diyerek ruhunu teslim etti.".
***
İbni Ömer (r.a.) cemaatle namaz kılmaya o kadar çok önem verirdi ki, şayet yatsı namazını cemaatle kılamazsa gecenin tümünü ibadetle geçirirdi. Abdullah bin Ömer'in tâdil-i erkân ile namaz kılmasına herkes hayran olurdu. Hatta Tabiinin büyüklerinden Tâvus Hazretleri:
- Onun gibi dikkatli namaz kılan birini görmedim, derdi.
***
İbni Ömer r.a. Kur'ân okurken manasına o kadar kendisini verirdi ki, hâlden hâle girerdi. Bir gün Mutaffifin Sûresi'ni okuyordu. "O gün tüm insanlar emlerin dikilirler" meâlindeki âyete gelince sarsılmaya başladı. Secdeye vardı. Ondan sonra okumaya devam edemedi.
***
Abdullah bin Ömer, "İman edenlerin Allah'ın zikirleriyle kalplerinin huşu içinde yumuşaması zamanı gelmedi mi?" ayetine geldiği zaman hüngür hüngür ağlardı.
***
Bu duayı yapan kimsenin zorda olsun olmasın duaları kabul olur (öncesinde 4 rekat namaz kılınır):
- Ey kalplerin sevgilisi! Ey Yüce arşın sahibi! Ey her dilediğini yapan Allah'ım! Ulaşılmayan izzetin, kavuşulmayan saltanatın ve arşını kaplayan nurun hürmetine beni şu adamın şerrinden korumanı istiyorum! Ey imdadıma koşan Allah'ım yetiş imdadıma!
***
Yalnızca Allah'tan istemek:
Rabbim nihayeti olmayan rahmet hazinesinin kapısını herkese açmış iken başkasına nasıl giderim?
***
Hatim-i Esam Evliya Hazretlerinin namazı:
Mescidi haramı gözümün önüne getirir, Makam-ı İbrahim'i iki kaş arasında tutar, cenneti sağımda, cehennemi solumda, sıratı ayaklarımın altında, can alıcı meleği arkamda düşünür, kalbimi Allah-u Teala'ya ısmarlar, sonra tazimle "Allah-u Ekber" der, hürmetle kıyam, heybetle kıraat, tevazuyla rüku, tazarru ile secde, hilm ile tahiyyat, şükürle selamı yerine getiririm.
***
Bizim şefaatimiz namazına önem vermeyen kimselere asla nasip olmayacaktır.
***
Kısacık ömürde ebedi hayatı kazanmaya gelmişiz. Hem rahat oturayım, hem cennet dava edeyim, olmaz öyle şey!
***
Düşmanın havan mermisi mevzinin üzerine isabet etti. Bu esnada ağzıma toprak doldu. Ben gene namazımı terketmedim.
***
Zeynel Bey namaz kılarken önüne humbara mermisi düşmüştü. Az sonra büyük bir gürültüyle patlayacak, muhtemelen kendisi de paramparça olacaktı. Zeynel Bey bir an tereddüt etti, namaza devam ederek secdeye vardı. Secde anında iken de mermi patladı, her taraf yıkıldı. Ama hatrey kendisi sapasağlamdı! Top mermisi patlarken secdeyi uzun tutmuştu.
Namazı Yaşayanlar, Said Demirtaş, Nesil Yayınları
Yorum Gönder