Masterchef'te yapılan Macar yemeği Gulaş'ın tarifi...
Gulaş İçin Malzemeler
600 gram kıyılmış soğan
2 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı mercanköşk
5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı taze maydanoz
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
Küpler halinde kesilmiş 650 gram dana eti (veya kuzu eti)
250ml taze domates suyu
Tuz ve karabiber
Bira
Macar Gulaş Nasıl Yapılır?
Soğanları soyun ve orta boy küpler halinde doğrayın. Kızarana kadar yağ içinde çevirin.
Eti orta boy küpler halinde dilimleyin. Sonra tuz ve karabiber ekleyin. Sığır etini tavaya alın ve etin her tarafı açık kahverengi olana kadar çevirin.
Sonra domates püresini, bir süre sonra da tatlı kırmızı biberi ekleyin ve kırmızı biberi aşırı ısıtmamaya veya yakmamaya dikkat ederek karıştırın.
Yemeği iyice karıştırdıktan sonra, tencereye bir şişe bira dökün. Sonra sarımsakları dilimleyin ve bir macun yapmak için tuzla birlikte ezin ve bunun yarısını tencereye ekleyin.
Hepsini kaynatın, sonra ısıyı azaltın ve en az iki saat kısık ateşte pişirin. Malzemelerin durumunu düzenli olarak elle kontrol edin; et yumuşamaya ve dağılmaya başladığında, neredeyse pişmiş demektir.
Doğranmış mercanköşk ile beraber sarımsak macununun diğer yarısını yemeğe ekleyin. Gerekirse duruma göre tuz ve karabiberi artırabilirsiniz.
Sıcakken kaselere dökün ve rendelenmiş yaban turpu, ince dilimlenmiş kırmızı soğan, bütün acı biber ve maydanozla süsleyin.
Buğulanmış pastırma köfte veya haşlanmış kalın hamur parçalarıyla servis yapın.
Orijinal gulaş tarifi bir çorba ve güveç arasında bir kıvama sahip olmalıdır.
Pişirme işlemi sırasında et suyu kalınlaşır ve daha zengin bir sos kıvamına gelir.
Mükemmel bir lezzet elde etmek için pişirme yönteminin doğru adımlar izlenerek uygulanması önemlidir.
Hazırladığınız Macar gulaş yemeğini, patates püresi yatağında ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.
إرسال تعليق